Gisteren heb ik samen met mijn dochter huzarensalade gemaakt.
Benodigdheden:
Erwten, enkele eetlepels
Aardappels, 2 grote per persoon
Appel, friszuur, bijv. Jonagold
Augurken, 2 grote per persoon
Zilveruitjes, enkele eetlepels
Hardgekookte eieren, 1 per persoon
Fricandeau of Corned beef, 50 gram per persoon
Tomaatjes, 4 per persoon
Peterselie
Mayonaise, 2-3 eetlepels
Sla
|
Eerste oogst uit de moestuin. Erwtjes kort koken. |
|
Aardappelen in kleine blokjes snijden en gaar koken |
|
Appel schaven |
|
Dat ziet er... nog niet zo lekker uit. |
|
Zilveruitjes erbij |
|
Gekookte eieren, even apart houden. |
|
Peterselie is voor de garnering |
|
Vlees in stukjes snijden |
|
Ik heb de magerste mayonaise gebruikt die ik maar kon vinden |
|
O ja, sla natuurlijk. Half kropje ijsbergsla gebruikt, elke soort sla kan erdoor. |
|
Aardappeltjes afspoelen onder koud water en goed laten uitlekken voor je het erbij doet |
|
Husselen |
|
Tomaatjes in vieren snijden |
|
Eet smakelijk! |
Geen opmerkingen:
Een reactie posten