woensdag 17 mei 2017

Modderdag en Moederdag (deel 2)

Op Moederdag stonden de zaken er heel anders voor. Niets urenlang bukken en scheppen en puffen en zweten, nee, zondags hoefde moeder niets en dat was een verademing na zo'n arbeidsintensieve dag.

Na een heerlijk ontbijt in de tuin (mijn man had verse broodjes gehaald, de bakkers zijn hier in Duitsland op zondagmorgen geopend) kreeg ik van mijn dochter cadeautjes: twee hortensia's (voor in de nieuwe border) en een viertal mokken en bordjes. Wij hebben namelijk zo'n leuke picknickmand, maar daar zit dan een spierwit servies in zonder enige opsmuk. Ik dacht: daar hoort mooi servies in en daar bleek Moederdag een uitgekiende gelegenheid voor.

Gezellig hè

Heel mooi serviesgoed van Royal Boch

Na het ontbijt (ehm, zeg maar brunch, want het was zaterdagavond nogal laat geworden, zie deel 1) eens even gekeken op de buienradar (er kwamen zo nu en dan angstaanjagend donkere wolken overdrijven), geconcludeerd dat die alleen maar dreigden, dus vervolgens op pad naar een van de leukste plaatsjes in de omgeving: Burgsteinfurt.

Een schattig oud stadje met vakwerkhuisjes, kronkelende straatjes waar poezen rondlopen en een prachtige waterburcht tot besluit. En zon!

Allemaal van die prachtige panden uit de 15e, 16e eeuw.

Dit huis herinnert u zich vast nog uit een andere blogpost

Het is vijfhonderd jaar oud en wij zijn vorige keer door de bewoners uitgenodigd om het van binnen te bekijken.

Normaliter moet je op vakantie om dit soort stadjes te vinden.

Zelfs de modernere huizen straalden smaak en sfeer uit

Ergens stond al heel lang een auto geparkeerd.

Kattenuithangbord

En echte katten, deze was bijzonder aaibaar.
Het meest idyllische stukje Burgsteinfurt: het gedeelte rondom de Waterburcht
Waterburcht, middengedeelte

Linker vleugel
Buitenzijde waarlangs de Steinfurter Aa stroomt
Binnenplaats

Binnengedeelte

PoortgebouwSpeciaal voor deze blogpost heb ik er een panoramafoto van gemaakt
Maar wie nóg mooiere foto's wil zien zou eens op de site van Muensterland Tourismus moeten kijken, met name deze twee luchtfoto's:
Foto 1
Foto 2
Omdat je daarop fantastisch kunt zien hoe bijzonder deze burcht is en hoe prachtig hij gelegen is ten opzichte van het stadje.

Op die foto's ziet u goed dat naast het kasteel, aan de andere kant van het water, gras is, en wat is nou een betere plek dan je picknickmand (met nieuw serviesgoed) neer te zetten dan op een grasveld aan het water met zicht op een prachtig kasteel?
Inderdaad, dat was hoe we deze fijne Moederdagmiddag afsloten.
Dat was dus een fijne middag, waar moeder heel blij mee was.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten