vrijdag 26 juni 2015

Huzarensalade

Gisteren heb ik samen met mijn dochter huzarensalade gemaakt.

Benodigdheden:
Erwten, enkele eetlepels
Aardappels, 2 grote per persoon
Appel, friszuur, bijv. Jonagold
Augurken, 2 grote per persoon
Zilveruitjes, enkele eetlepels
Hardgekookte eieren, 1 per persoon
Fricandeau of Corned beef, 50 gram per persoon
Tomaatjes, 4 per persoon
Peterselie
Mayonaise, 2-3 eetlepels
Sla
 

Eerste oogst uit de moestuin. Erwtjes kort koken.

Aardappelen in kleine blokjes snijden en gaar koken

Appel schaven

Dat ziet er... nog niet zo lekker uit.

Zilveruitjes erbij

Gekookte eieren, even apart houden.

Peterselie is voor de garnering

Vlees in stukjes snijden

Ik heb de magerste mayonaise gebruikt die ik maar kon vinden

O ja, sla natuurlijk. Half kropje ijsbergsla gebruikt, elke soort sla kan erdoor.

Aardappeltjes afspoelen onder koud water en goed laten uitlekken voor je het erbij doet

Husselen

Tomaatjes in vieren snijden
Eet smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen