zondag 21 juni 2015

Nog meer rozen!

Er stonden na de rozenmarkt van vorige week een paar nieuwe rozen op mijn verlanglijstje, dus zijn we naar de kweker geweest.
Daarna nog even naar een groot tuincentrum waar we niet zo vaak komen omdat het een beetje uit de richting ligt voor ons, maar vanuit de kweker is het niet zo heel ver omrijden.

Uiteindelijk met zes nieuwe rozen thuisgekomen, een hortensia, nachtviolieren (Hesperis) en wat moestuinplantjes.

De oogst van een dagje struinen
Van de rozen die we gekocht hebben stond Leonardo da Vinci (als stamroos), die we vorige week op de rozenshow hadden gezien, hoog op ons lijstje. De andere stamroos is the Pilgrim (Engelse roos), verder kochten we als struikroos Munstead Wood (donkerrode Engelse roos), Geoff Hamilton (ook een Engelse roos, roze) en twee sterk geurende theerozen met een blauw zweem: Moody Blue (lijkt een beetje op de Waltz Time uit mijn vorige blogpost over rozen) en Blue Perfume.

Leonardo in de knop, kleurt mooi bij de valeriaan erachter

Leonardo da Vinci

Prachtige gegolfde bloemblaadjes van Leonardo

The Pilgrim

The Pilgrim, niet alleen mooi maar ruikt ook heerlijk
Blue Perfume

Een bijzondere hortensia, voor de voortuin
Het eerste dat ik deed, nadat we de nieuwe planten uit de auto hadden gehaald, was theewater opzetten, want van al dat winkelen word je dorstig. Toen ik uit het raam keek, zag ik de gele stamroos en ik dacht: die moet helemaal niet naar de zijtuin! Die moet daar ergens blijven staan, in het zicht vanuit de keuken.

Terwijl het theewater op het vuur stond, pakte ik de Pilgrim met pot en al op en zette hem naast de ingang van het grindpad. Ik wilde daar ergens al langer iets hogers planten, maar ook weer geen boompje, ik brak me er al langer het hoofd over wat ik nou het best daar kon neerzetten, nou, dat probleem was nu de wereld uit.
Kijk, daar hoorde iets hoogs, en zo'n zachtgele roos is daar prima geschikt voor.


1 opmerking:

  1. Haha, rozen kunnen we nooit genoeg hebben. 'The Pilgrim' komt op die plek prachtig tot zijn recht.

    BeantwoordenVerwijderen